Fredagsrecept: Vegansk äppelpaj utan socker och mjöl

Asså receptettiteln låter typ som att pajen är gjord av luft då alla ingredienser är uteslutna haha. Men det finns fortfarande en hel del godsaker i pajen ska ni veta! Det blir ju inte riktigt som vanlig paj, men det är ett bra alternativ för att stilla sötsug och om man vill undvika raffinerat socker. Sedan är det förstås sockerarter i dadlarna, men ändå lite bättre. Här kommer receptet:

Portioner: 1-2 portionspajer
 
1 äpple
Kanel
1 dl havregryn
Några dadlar
ca 40 gram (mjölkfritt) smör
Ev. liten skvätt vatten
Ev. Stevia sötströ om man vill ha det lite sötare
Serveringsförslag: vispad sojagrädde

Sätt ugnen på 200°C. Skär äpplena i mindre bitar och lägg i en portionspajform. Pudra över önskad mängd kanel. Gojsa ihop dadlar, havregryn och smör med en stavmixer eller vanligmixer. Smula över degen över äpplena och grädda i runt 10-15 minuter. Vispa sojagrädden och servera.
 
 
mjölfri - sockerfri - vegansk - äppelpaj
Hannah Margreta

Göttigt!