Fredagsrecept: Ärtlasagne

Nu i veckan gick jag in på en recept-app och kategorin vegetariskt - både billigt, miljövänligt och gott! Fastnade konstigt nog för denna bild med knallgrön lasagne och tomater. Ni som känner mig vet att jag har jättesvårt för tomat så valet kändes lite konstigt. Men tänkte att det kunde vara värt att prova. När vi skulle laga middagen blev jag extremt hangry så R fick laga maten. Dock med zucchini istället för tomater. Tomater i denna form äter jag inte om jag slipper... 
 
Hur som helst blev det supergott, mycket godare än vad jag trodde till och med! Receptet följer här:
 
1 gul lök
2 vitlöksklytor
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
600 g frysta ärtor
5 dl mjölk
250 g ricottaost
salt och svartpeppar
1 zucchini
400g lasagneplattor
 
Gör så här:
1. Sätt ugn på 225°C
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök sakta mjuk i olivoljan i en gryta. Blanda ner buljongtärningen och ärtorna och låt det steka med ca 2 min. Tillsätt mjölk och ricotta och koka upp. Mixa med stavmixer till slät sås och krydda med salt och peppar.
3. Skriva zucchini (vi gjorde på längden men det spelar inte så stor roll)
4. Varva ärtsås, zucchini och lasagneplattor i en ugnssäker form. Sås underst och överst.
 
 
 
Bildkälla här
 
lasagne - vegetariskt - ärtlasagne